Prusowie i Wielki Step : (Rekord nr 19458)
| 000 -Nagłówek | |
|---|---|
| fixed length control field | 01436cam a2200349 i 4500 |
| 001 - Nr kontrolny bibl., która utworzyła rek. | |
| control field | vtls005693777 |
| 003 - Siglum bibl., której nr kontr. jest w 001 | |
| control field | NUKAT |
| 005 - Data i czas ostatniej operacji | |
| control field | 20250922220036.0 |
| 008 - Elementy pola stałej długości | |
| fixed length control field | 240213s2023 pl a |000 0 pol c |
| 020 ## - ISBN | |
| ISBN | 9788382065893 |
| 035 ## - Systemowy numer kontrolny | |
| systemowy numer kontrolny | xx005693777 |
| 040 ## - Instytucja sporządzająca opis | |
| Instytucja, która sporządziła opis | OLSZT 003/bak |
| język katalgowania-trzyzn. kod | pol |
| zasady opisu | rda |
| Instytucja, która sporządziła rekord | OLSZT 003/bak |
| Instytucja, która zmodyfikowała rekord | WA U/ISs |
| -- | GD PAN/JGs |
| 041 0# - Kod nazwy języka dokumentu | |
| Język tekstu | pol |
| Język streszczeń | eng |
| 100 1# - Hasło główne-nazwa osobowa | |
| Nazwa osobowa | Świętosławski, Witold |
| Daty biograficzne | (1956- ). |
| rodzaj współpracy | Autor |
| 9 (RLIN) | 18502 |
| 245 10 - Tytuł właściwy i oznaczenie odpow. | |
| tytuł | Prusowie i Wielki Step : |
| dodatek do tytułu | ślady tradycji stepowych koczowników u zachodnich Bałtów / |
| dod. inf. ze s. tyt./ozn. odpow. | Witold Świętosławski. |
| 246 30 - Inne formy tytułu, wariant tytułu | |
| tytuł | Ślady tradycji stepowych koczowników u zachodnich Bałtów |
| 260 ## - Adres wydawniczy | |
| miejsce wydania, dystrybucji itp. | Gdańsk : |
| nazwa wydawcy, dystrybutora itp. | Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego, |
| data wydania, dystrybucji itp. | 2023. |
| 300 ## - Opis fizyczny | |
| objętość i/lub forma materiału | 144 strony : |
| inne szczegóły opisu fizycznego | ilustracje ; |
| format | 21 cm. |
| 336 ## - Content Type | |
| Term | Tekst |
| Code | txt |
| Source | rdacontent |
| 337 ## - Media Type | |
| Term | Bez urządzenia pośredniczącego |
| Code | n |
| Source | rdamedia |
| 338 ## - Carrier Type | |
| Term | Wolumin |
| Code | nc |
| Source | rdacarrier |
| 504 ## - Uwaga o bibliografii | |
| uwaga o bibliografii | Bibliografia, netografia na stronach 122-142. |
| 536 ## - Uwaga o finansowaniu dokumentu | |
| tekst uwagi | Publikacja sfinansowana ze środków Wydziału Historycznego Uniwersytetu Gdańskiego |
| 546 ## - Uwaga o języku opisywanego materiału | |
| uwaga o języku | Streszczenie w języku angielskim. |
| 650 ## - Hasło przedmiotowe-nazwa pospolita | |
| nazwa pospolita lub geogr. | Nomadowie |
| określnik geograficzny | Europa. |
| 9 (RLIN) | 18536 |
| 650 #7 - Hasło przedmiotowe-nazwa pospolita | |
| nazwa pospolita lub geogr. | Prusowie (lud bałtycki) |
| określnik rzeczowy | historia. |
| źródło hasła | kaba |
| 9 (RLIN) | 4508 |
| 650 ## - Hasło przedmiotowe-nazwa pospolita | |
| nazwa pospolita lub geogr. | Prusowie (lud bałtycki) |
| określnik rzeczowy | obrzędy i ceremonie. |
| 9 (RLIN) | 18535 |
| 710 2# - Hasło dodatkowe - nazwa ciała zbior. | |
| nazwa ciała zbior. lub nazwa geogr. | Uniwersytet Gdański. |
| nazwa jednostki podrzędnej | Wydawnictwo. |
| rodzaj współpracy | Wydawca |
| kod rodzaju współpracy | pbl |
| 9 (RLIN) | 8220 |
| 942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) | |
| Source of classification or shelving scheme | Dewey Decimal Classification |
| Koha item type | pozycje dostępne na miejscu |
| Status wycofania | Status zagubienia | Klasyfikacja | Status uszkodzenia | Blokada wypożyczeń | Kolekcja | Lokalizacja macierzysta | Lokalizacja bieżąca | Data nabycia | Numer akcesji | Źródło akcesji | Cena | Nr inwentarzowy | il. wypożyczeń | Sygnatura | Kod kreskowy | Date last seen | Price effective from | Typ egz. |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Dewey Decimal Classification | nieuszkodzona | książka w magazynie | Biblioteka Instytutu Północnego w Olsztynie | Biblioteka Instytutu Północnego w Olsztynie | 29/02/2024 | K-23/2024 | kupno | 31.50 | 70959 | 70959 | IPWK08936 | 25/07/2024 | 25/07/2024 | pozycje dostępne na miejscu |